Tym razem przepis dla osób, które nie jedzą mięsa ;) Kotlety jajeczne, które często robiłam w domu z mamą - idealne na szybki, piątkowy obiad. Smakują świetnie z ziemniakami (najlepiej młodymi), koperkiem, szczypiorkiem i popijane kefirem. Przepis stary jak świat, prosty do wykonania, a jednak nadal bardzo mi smakują i często do nich wracam.
Składniki:
Smacznego!
Składniki:
- 6 jajek (5 ugotowanych na twardo + 1 surowe)
- czerstwa kajzerka lub kromka chleba
- mleko
- łyżeczka margaryny roślinnej, masła
- bułka tarta
- sól, pieprz, zielenina - szczypiorek, koperek, natka pietruszki.
Smacznego!
dziękuje bardzo! :) :*
OdpowiedzUsuńte jajeczne kuleczki zrobię jutro! :D bardzo spodobał mi się przepis-w ogóle fajne przepisy wstawiasz...nie są jakieś wybitnie wymyślne i trudne-super! :)