Wszystkim znane, przez wszystkich lubiane - Chocolate Chip Cookies :) Idealne na niedzielne popołudnie, jako słodka przekąska. Ciasteczka są kruche, mocno czekoladowe i słodkie - dla ciasteczkowych potworów! Przepis ze strony Marthy Stewart.
Składniki:
Nakładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia - należy zostawić odstępy pomiędzy ciasteczkami. Piec ok. 12-14 minut do zrumienienia ciasteczek.
Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiłam je na chwilę na blaszce i dopiero po chwili wykładałam na kratkę do całkowitego ostudzenia.
Polecam wszystkim łasuchom! :D
Składniki:
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 130g miękkiego masła
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki brązowego cukru
- pół opakowania cukru waniliowego
- 1 duże jajo
- 3 łyżki śmietany (użyłam Luksusowej Zott)
- 1,5 szklanki czekoladowych groszków lub pokrojonej w kostkę czekolady (dodałam mleczną i białą)
Nakładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia - należy zostawić odstępy pomiędzy ciasteczkami. Piec ok. 12-14 minut do zrumienienia ciasteczek.
Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiłam je na chwilę na blaszce i dopiero po chwili wykładałam na kratkę do całkowitego ostudzenia.
Polecam wszystkim łasuchom! :D
0 komentarzy :
Prześlij komentarz