Zmiany.
Dużo zmian.
Poprzedni wpis na tym blogu pisała studentka. Po pięciu wspaniałych latach nauki i przygód, spędzonych we Wrocławiu, nadszedł czas na pożegnanie się ze "studenckim życiem".
Pisanie pracy magisterskiej, obrona, długo wyczekiwane wakacje, przeprowadzka i poszukiwania pracy. To wszystko wydarzyło się tak szybko!
W przerwach między tym wszystkim wcale nie zapomniałam o gotowaniu. Ani o gotowaniu, ani o innych doświadczeniach kulinarnych. O poszukiwaniu nowych smaków, nietypowych połączeń składników i zapachów, które są w stanie zawirować w głowie. To jest coś, do czego zawsze warto wracać.
Dzisiaj mam dla Was zapowiedziany na Facebook'u przepis na jesienne muffiny - z marchewką, jabłkiem i bananem. Świetnie sprawdzą się jako przekąska w pracy, szkole czy na uczelni.
Zapraszam również do śledzenia mojego konta na Instagramie - dopiero zaczynam, ale mam nadzieję, że się Wam spodoba ;)
Dużo zmian.
Poprzedni wpis na tym blogu pisała studentka. Po pięciu wspaniałych latach nauki i przygód, spędzonych we Wrocławiu, nadszedł czas na pożegnanie się ze "studenckim życiem".
Pisanie pracy magisterskiej, obrona, długo wyczekiwane wakacje, przeprowadzka i poszukiwania pracy. To wszystko wydarzyło się tak szybko!
W przerwach między tym wszystkim wcale nie zapomniałam o gotowaniu. Ani o gotowaniu, ani o innych doświadczeniach kulinarnych. O poszukiwaniu nowych smaków, nietypowych połączeń składników i zapachów, które są w stanie zawirować w głowie. To jest coś, do czego zawsze warto wracać.
Zapraszam również do śledzenia mojego konta na Instagramie - dopiero zaczynam, ale mam nadzieję, że się Wam spodoba ;)
Składniki (na 12 muffinów):
Suche:
- szklanka mąki
- szklanka płatków owsianych
- łyżeczka proszku po pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- łyżeczka cynamonu
- pół łyżeczki zmielonego imbiru
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
Mokre:
- 1 średnia marchewka starta na dużych oczkach
- 1 średnie jabłko na dużych oczkach
- 1 średni, dojrzały banan
- 3 jajka
- 2 łyżki cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 1/2 - 2/3 szklanki oleju rzepakowego
- pół szklanki mleka
W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki, w drugiej - mokre. Połączyć, wymieszać i nakładać do foremek. Piec w 180 stopniach przez ok. 20 minut.
Smacznego!
pyszne, zdrowe i domowe słodkości :)
OdpowiedzUsuńMmm, smakowite Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńPowodzenia w nowym, "dorosłym" życiu :)
Połączyłaś wszystkie moje ulubione muffiny w jedną, bo ja robiłam zawsze albo z jabłkiem, albo z marchewką, albo z bananem :P 3 w 1 - czego chcieć więcej ;D
OdpowiedzUsuńz pewnością spróbuję :)
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobre wyszły! :)
OdpowiedzUsuń